Conferința Tell a Story, aflată la prima ediție, a avut loc în 12 aprilie 2022 la Micus Barn Transilvania (Micești, jud. Cluj). A fost un eveniment pilot prin care ne-am dorit să vedem pe de o parte câți fotografi din România sunt interesați de stilul de fotografie FilmLook, iar pe de altă partea ne-am dorit să ne întâlnim offline pentru a socializa și a ne încărca cu energie pentru noul sezon de nunți.

Neavând experiență în a organiza astfel de evenimente, trebuie să recunoaștem că a fost o provocare pentru noi. Începând de la alesul locației, invitațiile trimise speakerilor și sponsorilor și până la cele mai mici detalii (cum ar fi badge-urile, spre exemplu) a trebuit să învățăm din mers și să ne adaptăm la toate circumstanțele. Cu toate acestea noi suntem mulțumiți de rezultat, iar feedback-ul primit de la cei aproape 80 de participanți ne-a motivat să continuăm acest proiect și pe viitor.

Prima ediție a fost gratuită pentru toți participanții!

Locația 

Am ales Micus Barn Transilvania din mai multe motive. Ne-am dorit foarte mult să ne întâlnim într-un loc liniștit, boem și departe de agitația orașului pentru a fi o întâlnire prietenească. Am găsit deschidere din partea proprietarilor de aici și ne-am bucurat că s-au implicat foarte mult pentru ca totul să fie ca la carte. Un alt motiv a fost și aspectul locului, care pentru stilul nostru de fotografie se potrivește perfect.

Am gândit amplasamentul sălii, adică mesele și scaunele, într-o manieră simplă pentru ca atât participanții cât și speakerii să fie mai aproape unii de ceilalți. Din acest motiv am mers pe o atmosferă luminoasă, fără o scenă care să producă o separare între cele două planuri. Designer-ul Robo Herineanu a realizat conceptul pentru badge-uri și diplome într-un stil ușor atipic pentru a completa frumos conceptul conferinței.

Atmosfera

După ce s-au adunați toți participanții și a primit fiecare badge-uri, diplome și vouchere de reduceri din partea sponsorilor, am vorbit despre acest eveniment. Ne-am dorit ca încă de la început lumea să se simtă confortabil și să le reamintim cât de importante sunt aceste întâlnire între colegi care împart aceeași pasiune.

Speakerii

În România există foarte mulți fotografi talentați care lucrează le evenimente în manieră FilmLook, motiv pentru care a fost destul de dificil să ne decidem pe cine invităm la această primă ediție. Pe de o parte ne-am dorit să avem oameni care au ceva special în materie de stil sau carismă, iar pe de altă parte să dăm și posibilitatea celor care nu au mai vorbit până acum la un eveniment să interacționeze cei care le urmăresc online activitatea.

Vasile Stan ne-a vorbit despre parcursul lui în fotografia de nuntă. În paralel a făcut o scurtă istorie a fotografiei cu accent pe ceea ce s-a întâmplat în România după 1990. Prin această prezentare a punctat foarte bine evoluția stilurilor și gusturilor clienților când vine vorba de servicii foto-video pentru nuntă și ne-a ajutat să înțelegem mai bine încotro se îndreaptă acest domeniu.

Colegii fotografi de la Bistrița, orașul meu natal, au venit să mă susțină.

Silviu Popovici ne-a vorbit despre bucuria și entuziasmul cu care el vede fotografia. Ne-a ramintit cât de privilegiați suntem că avem oportunitatea de a alege în fiecare să facem ceea ce ne place și cum fotografia este liantul care ne aduce mereu împreună. Frumusețea este peste tot în jurul nostru, iar dacă suntem atenți la lucrurile mărunte care ne înconjoară, ne putem bucura cu adevărat de viață.

Alex și cu Radu Văidean au povestit despre afacerea lor de fotografie în domeniul foto-video și cum își antrenează ei crativitatea prin alte proiecte ce țin de alte arii ale acestui domeniu. Au vorbit și despre modul prin care poți atrage clienți dacă ești autentic și mergi pe drumul tău, dar și despre cum trebuie să pui problema dacă îți dorești evenimente care să-ți facă și ție plăcere.

Paul Muntean ne-a povestit despre modul în care el își pregătește ședințele foto, despre recomandările pe care le face clienților și despre cum a ajuns să fotografieze nunți în străinătate. În a doua parte a prezentării lui a făcut un Q&A unde a răspuns tuturor întrebărilor venite din public.

Daniel Popescu de la Digital Art Studio (Album Express) ne-a vorbit despre importanța printurilor și despre cum ar trebui să pregătim materialele foto pentru a avea albume de calitate.

Dragoș Ludușan (Be-Light) a avut un discurs motivațional și ne-a ajutat să înțelegem că prin pasiune și perseverență orice este posibil.

Iar la final, eu, Julius Paul, am vorbit despre importanța textului în raport cu fotografiile și cum se poate realiza un storytelling vizual în fotografia de nuntă. Am avut o prezentare atât tehnică în care am arătat concret câteva idei despre cum se poate face acest lucru, dar am și emoționat publicul prin câteva povești reale.

Sponsorii

Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără implicarea sponsorilor! Le mulțumim foarte mult! Pe lângă susținere financiară, au oferit o mulțime de beneficii participanților, printre care și echipamente foto-video pentru testat.

PhotoSetup – Echipamente foto-video

WestBuy – Echipamente video

Digital Art Studio – Albume foto și printuri

Artizan Suits – Costume la comandă

Stailer – Aplicația de programări online pentru servicii de înfrumusețare

Echipa Tehnică

Doresc să le mulțumesc și colegilor care m-au ajutat în organizarea acestei conferințe și care au depus efortul de a documenta foto-video toată activitatea.

Cristina Cotoi

Răzvan Drecșan

Daniel Vasilca

Mihai Butănescu

Călin Curticăpian

În loc de încheiere

Asta a fost prima ediție a conferinței Tell a Story. Vă mulțumim tuturor pentru participare și suntem foarte nerăbdători să ne vedem la următoarea ediție.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment, puteți accesa pagina de prezentare.