Tell a Story

FilmLook Photography Conference

2-3 aprilie 2024

Wonderland – Grande Vista
Cluj-Napoca

Programul complet

Ce se întâmplă?

În urma celor două ediții de conferință care au fost un real succes, ne-am decis să organizăm și în 2024 conferința Tell a Story, pentru a aduna la un loc comunitatea fotografilor amatori și profesioniști din România.

 

Dorim să petrecem două zile împreună, unde să ne cunoaștem și offline, unde să socializăm și să învățăm lucruri noi de la unii dintre cei mai apreciați fotografi și specialiști din țară și din străinătate.

 

Va fi o atmosferă relaxantă unde vom schimba idei și experiențe, dar vom avea ocazia să testăm și echipamente foto de la partenerii noștri.

 • Bilet STANDARD

 • RON 899

 • Acces la conferință
 • Masa de prânz
 • Răcoritoare și cafea
 • Acces Gală și Party
 • Goodie Bag Standard
 • Vouchere de reduceri
 • 10% Discount la cazare
 • Participare 1 categorie de concurs
 • Vreau Bilet STANDARD
 • Bilet VIP

 • RON 1399

 • Acces la conferință
 • Masa de prânz
 • Răcoritoare și cafea
 • Acces la Gală și party
 • Goodie Bag Premium
 • Extra vouchere de reduceri
 • 20% Discount la cazare
 • Participare 2 categorii de concurs
 • Loc în primul rând (lângă scenă)
 • Cină festivă cu speakerii
 • Parcare privată în fața locației
 • Vreau bilet VIP

Cum a fost la edițiile precedente

Ediția 2022 - Articol pe Blog
Ediția 2023 - Articol pe Blog

Speakeri – Main Stage

Inspirație

Vom avea 4 fotografi care vor vorbi despre experiența lor în fotografia de nuntă, despre filosofia lor profesională și de viață, despre cum interacționează cu ai lor clienți și despre perspectivele lor de viitor.

 

În cele două zile de conferință vom avea câte două astfel de prezentări care sunt menite să vă ajute să cunoașteți ce se află în spatele fotografiilor pe care voi le apreciați, dar și să vă dea doza de motivație de care aveți nevoie pentru a evolua în munca voastră.

 

Durata: 60 de minute

Foto Dumbravă

Interacțiunea cu mirii în ziua nunții

Această prezentare va fi susținută de fotograful care a primit cele mai multe solicitări din partea voastră în formularul de feedback anonim.
 

Pentru că v-ați dorit pe scenă, l-am invitat și el a acceptat. Momentan nu vă spunem cine e, dar probabil că bănuiți, așa că am ales pentru el subiectul care-l reprezintă cel mai bine și cu siguranță are o mulțime de lucruri interesante de spus.

Cristiano Ostinelli

Cum să fotografiezi Destionation Weddings

Acest subiect a fost cel mai solicitat în formularul de feedback anonim, iar din acest motiv am decis să aducem un fotograf internațional specializat pe acest domeniu.

 

Pentru mulți dintre voi fotografierea nunților din străinătate este un vis frumos, dar trebuie să fiți conștienți și de lucrurile mai puțin plăcute. De aceea invitatul va face o prezentare cu avantaje și dezavantaje, dar și cu tips & tricks despre cum puteți ajunge și voi acolo.

Rotund Perfect

Cum să ajungi la clienții pe care ți-i dorești

Știm cât de frustrant este să mergi weekend de weekend la evenimente unde oamenii nu apreciază munca ta, care nu rezonează cu stilul tău de lucru sau de editare sau care pur și simplu nu sunt genul de persoane care îți plac.

 

De aceea am invitat un cuplu care oferă servicii foto-video în stil FILMLOOK și care va împărtăși cu voi aspectele de care trebuie să țineți cont dacă doriți să atrageți o anumită nișă de clienți.

Mario Silaghi

 Fotografiile premiate ne aduc clienți?

Subiectul fotografiilor care câștigă premii la concursuri a fost mereu controversat. Pe de o parte e greu să fii obiectiv când vine vorba de artă, iar pe de altă parte, concursurile înseamnă și investiție financiară care nu tot timpul aduce clienți.

 

Din acest motiv, Mario Silaghi va trata fiecare aspect care ține de concursurile de fotografie, cu argumente pro și contra, ca voi să puteți decide care variantă vi se potrivește.

Dezbateri

Vom aveam 6 specialiști din diferite domenii, grupați câte 2, care vor răspunde la întrebările puse de un moderator. Vor fi practic 3 prezentări unde moderatorul care este fotograf, va pune în discuție cele mai arzătoare probleme pe care le au fotografii, iar invitații vor răspunde cu exemple din domeniul lor de activitate.

 

Pentru că la ediția din 2023 sfaturile de promovare, marketing și business au fost pe placul vostru, însă ne-ați spus că prezentările au fost prea scurte, am decis să abordăm un alt gen de format care să vă ofere tot ce aveți nevoie.

 

Durata: 60 de minute

Ștefan Tărăboanță și Mac Florea

Promovare: Online vs. Offline

Social Media ne-a oferit posibilitatea de a ajunge la o bază mare de potențiali clienți la un cost redus, însă ce te faci când și concurența ta este pe social media?
 
Din acest motiv am invitat un specialist în promovarea online și un antreprenor din industria nunților ca să vă ofere tip & tricks despre cum puteți ajunge mai ușor la clienții pe care vi-i doriți, indiferent pe care dintre cele două strategii decideți să mergeți.

Andreea Borbel și Ioana Dănilă

Firmă: Legal vs. Contabilitate

Cu toții ne-am bătut de aspecte care țin de partea juridică sau financiară și nu am știut cum să abordăm anumite situații, mai ales la început de drum.

 

Din acest motiv am invitat un avocat specializat în zona de freelancing și un expert contabil specializat pe IMM-uri și PFA-uri care vor răspunde la întrebările moderatorului oferind o imagine mai clară asupra business-ului de fotografie de nuntă. 

Cristina Andrei și Elena Neagu

Colaborare: Planner vs. Agenție

Chiar dacă multe dintre proiectele la care lucrăm vin din recomandarea foștilor clienți sau din marketing-ul pe care-l facem, nu trebuie să neglijăm colaborările cu ceilalți furnizori.

 

Din acest motiv am invitat un wedding planner și o persoană dintr-o agenție de PR pentru a vă oferi sfaturi despre cum selectează ei fotografii cu care lucrează și ce condiții trebuie să îndepliniți dacă doriți colaborări pe partea de nuntă sau pe zona comercială.

Sfaturi tehnice

Vom aveam 3 specialiști din diferite domenii care vor oferi sfaturi tehnice despre 3 subiecte pe care le-ați solicitat în formularul de feedback.

 

Durata: 60 de minute

Julius Paul

Cât costă serviciile foto și cum se face o ofertă de preț

Prețul serviciilor foto este o chestiune sensibilă și extrem de subiectivă, însă există puncte comune care se aplică tuturor prestatorilor din domeniul nunților.
 
Din acest motiv am invitat un fotograf cunoscut care va oferi sfaturi despre cum se poate structura o ofertă de preț și care sunt criteriile după care se calculează onorariul unui fotograf, atât în ziua nunții cât și pentru serviciile extra.

Dan Cadar (Zona IT)

Criterii în alegerea echipamentelor foto-video

Tehnologia evoluează foarte repede și foarte ușor putem fi prinși în mirajul achiziționării echipamentelor foto-video de ultimă generație, chiar dacă nu ne sunt neapărat necesare.

 

Din acest motiv am invitat un cunoscut specialist în recenzii de tehnologie care să vă ofere sfaturi despre ce echipamente să achiziționați pentru a le putea folosi cât mai mult timp și despre cum să fiți atenți la capcanele de marketing.

Ovidiu Oltean

Cum comunicăm cu clienții și cum gestionăm situațiile de criză

Pentru că mereu avem de-a face cu oameni pe care nu-i cunoaștem și la nuntă pot apărea situații de criză pe care trebuie să le gestionăm, este important să fim atenți la modul în care vorbim.

 

Din acest motiv am invitat un specialist în Public Speaking care va oferi sfaturi despre cum să vorbiți cu potențialii clienți, despre cum să vă faceți plăcuți în orice context și despre ce să spuneți și mai ales ce să nu spuneți mireselor nervoase sau stresate.

Lectori – Photo Stage

Mini Ateliere foto

Știm cât de mult v-au plăcut sesiunile practice la ediția din 2023 și cât de mult vă doriți să învățați de la cei mai cunoscuți fotografi din România.

 

Din acest motiv am invitat 8 fotografi foarte talentați care pe parcursul pauzelor vor susține mini ateliere foto la decorul foto și în aer liber. Veți avea la dispoziție două cupluri de modele (mire și mireasă) și echipamente de la parteneri (camere, obiective, lumini și accesorii).

 

În fiecare pauză vor fi câte 1 sau 2 ateliere, care se vor desfășura cu maxim 20 de persoane, iar cei interesați puteți decide ad-hoc la care lector doriți să participați. Nu trebuie să vă înscrieți în prealabil, ci puteți decide direct la conferință.

 

Dacă e vre-un lector pe care-l apreciați și doriți să învățați de la el, veți avea șansa să participați într-una dintre pauze, pentru că el va susține câte 2 ateliere.

 
Durata: 30 de minute

Oana Vedinaș

Alex Văidean

Mircea Netea

Alin Panaite

Silhouettes

Călin Curticăpian

Foto Dumbravă

Ionuț Poptelecan

ANUNȚ IMPORTANT

Colegul nostru Mihai Roman care trebuia să susțină un atelier la Photo Stage ne-a anunțat că din motive obiective nu ne mai poate onora cu prezența la TASC 2024. Își cere scuze față de participanți și promite că va fi prezent la următoarea ediție.

 

În locul lui va veni Oana Vedinaș de la care veți afla multe Tips&Tricks despre cum puteți lucra cu lumina controlată în studio.

NOUTĂȚI

Am ținut cont de feedback-ul vostru și a implementat o serie de noutăți pentru o experiență memorabilă la conferință.

Program mai lejer

Ne-am dat seama că la a doua ediție cele 13 ore de prezentări din cele 2 zile de conferință au fost obositoare pentru mulți dintre voi, așa că în 2024 am redus numărul de prezentări și implicit am scurtat programul la 9 ore și jumătate, fără să facem rabat la calitatea informației.

 

De asemenea, am făcut pauzele mai lungi. Între fiecare două prezentări vor fi pauze de 30 de minute și de 60 de minute, ca să aveți timp suficient pentru recreație și socializare. Timpul cumulat de pauze va fi de 6 ore.

 

În prima zi, între 8:30 și 10:00 va fi check-in-ul, la 10:00 Julius Paul va face deschiderea oficială, iar prima prezentare a unui speaker este de la 10:30. Prezentările se vor termina la ora 18:30.

Programul Complet

Locație mai generoasă

La ediția din 2023, sala pe care am ales-o pentru conferință s-a dovedit a fi neîncăpătoare, motiv pentru care, după epuizarea biletelor, a trebuit să refuzăm accesul unor colegi care și-ar fi dorit să participe.

 

Ca să evităm acest lucru în 2024, am ales sala Grande Vista de la Wonderland Resort care este una dintre cele mai mari din Cluj-Napoca. Forma acesteia permite o vizibilitatea mai bună asupra scenei din toate unghiurile, iar balconul de jur împrejur oferă vizibilitate și partenerilor.

 

De asemenea, am ținut cont ca locația să aibă o terasă acoperită, o parcare încăpătoare, spații de cazare în incintă și locuri fotogenice pentru cei care vor să realizeze fotografii.

Locația pe Google Maps

Trei Scene

Știm că fiecare participant dorește să absoarbă cât mai multă informație de toate felurile de la conferință, motiv pentru am gândit 3 scene pentru aplicații diferite. Programul de la scene NU se suprapune, deci veți putea participa la toate activitățile.

 

MAIN STAGE – vor fi prezentările speakerilor ca și până acum, a câte 60 de minute fiecare.

 

Q&A STAGE – după fiecare prezentare, în pauze, fiecare speaker merge la această scenă, iar cine dorește să-i pună întrebări, o poate face aici, într-un cadru organizat.

 

PHOTO STAGE – în fiecare pauză, veți putea fotografia modele (mire și mireasă) într-un decor special amenajat, sub îndrumarea unor fotografi de renume.

Programul pe scene

Mini ateliere de fotografie

Am văzut din feedback că v-a plăcut partea practică realizată de speakerii noștri, dar pentru că vizibilitatea la scenă nu a fost bună pentru toată lumea, am decis să organizăm mai multe ateliere foto cu grupuri mai mici.

 

Astfel, în fiecare pauză, vom avea câte unul sau două ateliere susținute de fotografi cunoscuți din România. Am invitat 10 persoane pe care voi le apreciați cel mai mult, care vă vor oferi informații practice de pe teren, fotografiind modele (mire și mireasă), cu echipamente foto-video de la parteneri, cu lumini și alte accesorii.

 

Atelierele sunt incluse în prețul biletului, iar alegerea lectorului se va face la conferință.

Lectorii - vezi mai jos

Două pauze de masă

Știm că mulți dintre voi vă treziți dimineață devreme ca să ajungeți la Cluj din orașele voastre. Din acest motiv ne-am dat seama că până la pauza de masă de la ora 14:00 sunt multe ore, așa că am împărțit servirea mesei.

 

Astfel, la ora 11:40 se va servi ciorba, iar la ora 15:00 va fi felul principal. Ca de obicei vom avea un meniu cu carne și unul vegetarian.

 

De asemenea, pe tot parcursul zilei vom avea băuturi răcoritoare și cafea la discreție, plus mici gustări și candy-bar.

Vezi Meniul

Bilete Standard și VIP

Fiecare dintre noi este unic în felul lui, motiv pentru care și nevoile noastre diferă. Pentru că mulți ne-ați cerut anumite facilități în plus la conferință, am decis să avem două tipuri de bilete: Standard și VIP.

 

Biletele Standard: ca și în 2023, ele includ accesul în cele două zile de conferință, masa de prânz, răcoritoare și cafea, accesul la ateliere, accesul la gală și petrecere, înscriere la o categorie de concurs, înscriere la tombolă și goodie bag.

 

Biletele VIP: pe lângă serviciile de la biletul Standard, veți primi suplimentar locuri în primele rânduri aproape de scenă, o masă festivă cu speakerii în prima zi, un goodie bag special (care include și extra reduceri), înscriere la două categorii de concurs, extra discount la cazare și parcare privată.

Bilete

Cazare

Pentru cei care veniți din alte zone ale tării sau din străinătate, trebuie să știți că în incinta Wonderland Resort găsiți locuri de cazare. De așa manieră am ales locația pentru a nu trebui să vă deplasați în fiecare zi prin orașul aglomerat.

 

De asemenea, toți speakerii din afara Clujului vor fi cazați la Wonderland.

 

Cei care participă la conferință vor beneficia de un preț preferențial la cazare. Pentru Biletele Standard se acordă un discount de 10%, iar pentru Biletele VIP reducerea e de 20%.

 

Prețul inițial: Cameră Single – 395 lei, Cameră Double – 475 lei

Prețul cu biletul Standard: Cameră Single – 355 lei, Cameră Double – 427 lei

Prețul cu biletul VIP: Cameră Single – 316 lei, Cameră Double – 380 lei

 

Rezervările se fac la telefon la recepția Wonderland. Să specificați evenimentul la care participați și tipul de bilet pe care l-ați achiziționat.

 

Rezervările se fac în limita numărului de camere disponibile. Vă recomandăm să rezervați din timp.

Telefon Rezervări: 0740966337

Goodie Bag

Pentru a vă oferi o experiență cât mai completă, v-am pregătit două Goodie bag-uri speciale pentru fiecare tip de bilet. În pachete veți găsi tot ce aveți nevoie în timpul evenimentului, dar și câteva lucruri de luat acasă.

 

La Biletele Standard Goodie Bag-ul include: pungă de hârtie personalizată, agendă standard, pix personalizat, cană de ceramică cu print, vouchere de reduceri de la sponsori, stickere TAS;  

 

La Biletele VIP Goodie Bag-ul include: cutie premium personalizată, agendă premium, pix personalizat în cutie, cană de ceramică realizată manual și ștanțată, extra vouchere de reduceri de la sponsori, stickere TAS, un produs surpriză din shop-ul TAS, coastere personalizate și alte surprize;  

Fotografii - în curând

Concurs și Tombolă

Ca și la conferință în 2023, vom avea o tombolă cu premii din partea partenerilor, însă pentru că dorim să răsplătim activitatea celor mai talentați fotografi, vom organiza un concurs înainte de conferință cu premii consistente.

 

În perioada 1 februarie 2024 – 1 martie 2024 se va face înscrierea la concurs, urmând ca jurizarea să fie făcută de 7 fotografi de renume. Anunțarea câștigătorilor și decernarea premiilor se va face la conferință în a doua zi (3 aprilie 2024).

 

Vor fi 5 categorii de concurs, iar imaginile cele mai bune vor fi premiate cu locul I, II, III, cu vouchere valorice de 500 e lei, 350 de lei și respectiv 200 de lei pentru achiziții de la partenerii noștri.

 

Premiul cel mare va fi acordat fotografului care va aduna cel mai mare punctaj de la toate categoriile și va fi recompensat cu un voucher în valoare de 4000 de lei pentru achiziții de la partenerii noștri.

Detalii și Regulament

Gala Tell a Story

Pentru noi comunitatea este foarte importantă, motiv pentru care am creat Gala Tell a Story prin care să recompensăm rezultatele extraordinare ale oamenilor din comunitate.

 

Prima ediție a galei va avea loc o dată cu Tell a Story Conference 2024, însă pe viitor va deveni un eveniment de sine stătător.

 

Scopul galei este să decernăm premii și trofee colegilor fotografi care prin munca lor aduc plus valoare comunității (activități educaționale), partenerilor care se implică activ în dezvoltarea și susținerea comunității și fotografilor care prin munca lor au rezultate fotografice deosebite.

 

În cadrul galei din 2024 vom decerna premiile pentru cei care se înscriu la concursul organizat de noi și vom răsplăti partenerii cei mai activi din comunitate.

 

Gala va avea loc în a doua zi a conferinței (3 aprilie 2024) și va fi urmată de o petrecere.

Detalii Gală - în curând
 • Bilet STANDARD

 • RON 899

 • Acces la conferință
 • Masa de prânz
 • Răcoritoare și cafea
 • Acces Gală și Party
 • Goodie Bag Standard
 • Vouchere de reduceri
 • 10% Discount la cazare
 • Participare 1 categorie de concurs
 • Vreau Bilet STANDARD
 • Bilet VIP

 • RON 1399

 • Acces la conferință
 • Masa de prânz
 • Răcoritoare și cafea
 • Acces la Gală și party
 • Goodie Bag Premium
 • Extra vouchere de reduceri
 • 20% Discount la cazare
 • Participare 2 categorii de concurs
 • Loc în primul rând (lângă scenă)
 • Cină festivă cu speakerii
 • Parcare privată în fața locației
 • Vreau bilet VIP

Cum a fost la ediția din 2023

Te invităm să vezi cine au fost speakerii de la a doua ediție și care a fost atmosfera de la eveniment!

Cum a fost la ediția din 2022

Te invităm să vezi cine au fost speakerii de la prima ediție și care a fost atmosfera de la eveniment!

Sponsori

Sponsorii noștri se implică activ în organizarea evenimentului și vor oferi premii la tombolă și vouchere de reducere pentru participanți

Sponsor Principal