Tell a Story

FilmLook Photography Conference

4-5 aprilie 2023

Clujana Festa, Cluj-Napoca

Vezi aici programul complet

Ce se întâmplă?

Pentru că fotografia de nuntă în stil FilmLook a devenit foarte populară în ultimii ani în România și feedback-ul vostru de la prima ediție a fost foarte bun, ne dorim să adunăm comunitatea fotografilor amatori și profesioniști într-un singur loc și în 2023. Dorim să petrecem două zile împreună, unde să ne cunoaștem și offline, unde să socializăm și să învățăm lucruri noi de la unii dintre cei mai apreciați fotografi din țară. Va fi o atmosferă relaxantă unde vom schimba idei și experiențe, dar vom avea ocazia să testăm și echipamente foto de la sponsorii noștri.

SOLD OUT!

Vă mulțumim!

Abia așteptăm să ne vedem!

Biletul include:

 • Acces în cele 2 zile de conferință;
 • Masa de prânz în cele 2 zile;
 • Băuturi răcoritoare și cafea;
 • Acces la party;
 • Goodies Pack (agendă, pix, etc);
 • Înscriere automată la tombolă;

Cum a fost la ediția din 2022

Vezi articolul de pe Blog

Speakeri

Vezi aici programul complet

Inspirație

Vom aveam 4 fotografi care lucrează în stil FILMLOOK. Ei vor vorbi despre experiența lor în fotografia de nuntă, despre filosofia lor profesională și de viață, despre cum interacționează cu ai lor clienți și despre perspectivele lor de viitor.

În cele două zile de conferință vom avea câte două astfel de prezentări care sunt menite să vă ajute să cunoașteți ce se află în spatele fotografiilor pe care voi le apreciați, dar și să vă dea doza de motivație de care aveți nevoie pentru a evolua în munca voastră.

Durata: 50 de minute

Dragoș Ludușan
(Be-Light)

A fost alături de noi la prima ediție a conferinței în 2022 și a avut o prezentare despre viziunea lui asupra modului în care un fotograf trebuie să-și antreneze mintea și simțurile pentru a se putea conecta cu oamenii din fața camerei.
În urma feedback-ului anonim, unde Dragoș a fost în topul preferințelor voastre, l-am invitat din nou! Ne-a promis că va aborda un subiect la fel de interesant ca și cel de anul trecut.

Dorin Catrinescu
(ID-Brothers)

Tuturor ne plac poveștile, însă când vine vorba de nuntă, povestea de viață a mirilor trebuie să se regăsească în fotografiile pe care noi le facem. Fiecare eveniment poate fi văzut ca pe un film, iar modul de construcție a poveștii respectă întocmai momentele subiectului.

Dorin Catrinescu ne va arăta modul în care vede el povestea de nuntă și ne va explica cum putem aplica tehnicile din cinematografie pentru a transmite prin fotografii emoțiile și atmosfera de la un eveniment.

Bianca și Sergiu
(Silhouettes)

Serviciul de fotografie de nuntă nu presupune doar livrarea unor fotografii frumoase, ci implică și oferirea unei experiențe mirilor. Cu cât fotograful este mai deschis și mai comunicativ, cu atât mirii se vor simți mai confortabil în fața camerei.

Bianca și Sergiu ne vor vorbi despre modul în care interacționează cu mirii la nuntă și despre cum realizează fotografii neregizate.

Nina and Darek

Pentru a învăța o tehnică nouă este suficient uneori doar să observi. Alteori este necesar să participi la un workshop că să-ți însușești noi cunoștințe. Însă când vine vorba de viziune, de finețe, de sentiment sau de estetică, este aproape imposibil să-ți dai seama de ce lucrurile sunt într-o anumită manieră.

Nina și Darek (fotografi din Polonia) sunt doi fotografi extrem de talentați care au un stil unic, reconoscibil. Dincolo de estetica aparte care te transpune în lumea filmului, acești oameni au o sensibilitate deosebită când vine vorba de a transpune în imagini emoțiile mirilor. La conferință veți avea ocazia să aflați povestea din spatele acestor fotografii.

Sfaturi

Vom aveam 10 specialiști din domenii conexe ale fotografiei (design, marketing, planning, etc) care vă vor da sfaturi practice, concrete, aplicabile imediat, pentru a vă putea îmbunătăți calitatea serviciilor, experiența pe care o oferiți mirilor și vizibilitatea în fața noilor clienți.

În cele două zile de conferință vom avea câte cinci astfel de prezentări care sunt menite să vă ofere un tablou complet asupra afacerii voastre.

Durata: 20 de minute

Iulia Greab

Acum e mai ușor, mai ieftin și mai eficient ca niciodată să ne promovăm afacerea în mediul online, însă ca în orice domeniu există câteva aspecte de care trebuie să ținem cont.

Iulia Greab ne va oferi tips&tricks despre cum funcționează algoritmul Facebook, despre cum să targetăm corect potențialii noștri clienți și cel mai important, despre cum să măsurăm rezultatele, ca să vedem dacă investiția noastră dă roade.

Cristina Pop

Într-o lume în care suntem bombardați de conținut media la tot pasul, unde multe dintre imagini sau video-uri sunt de o calitate foarte bună, ar părea că nu se mai poate face nimic nou. Însă adevărul este că publicul caută autenticitate!

Cristina Pop ne va spune cum “postările noastre pot suna sexy prin storytelling”! Fiecare dintre noi suntem unici și cu siguranță avem lucruri pe care le putem scoate în evidență, însă pentru a converti asta într-o vânzare de servicii, trebuie să spunem o poveste interesantă.

Mihai Roman

Cu siguranță ați văzut cel puțin un video cu “povestitorul de nunți” pe TikTok! Mihai Roman a ajuns să fie unul dintre fotografii de evenimente cu cei mai urmăritori pe această platformă, din România.

Cum a reușit acest lucru și dacă i-a crescut numărul de clienți vom afla chiar de la el.

Robert Herineanu

Robo, cum îi spun prietenii, va vorbi despre branding și graphic design, dar va puncta și cât de importantă este imaginea afacerii tale pentru a atrage mai mulți clienți.

El este designer-ul care a creat grafica pentru Tell a Story! Dacă îți place logo-ul nostru și modul în care ne prezentăm în online, hai să afli mai multe secrete de la el!

Bianca Tămaș

Probabil și tu ai ajuns în punctul în care nu mai știi ce descrieri să pui la fotografiile pe care le postezi în social media. Cu toți trecem prin asta! Când auzi aproape zilnic cum articolele de pe blog, scrise ținând cont de SEO, aduc vânzări, dar tu nu ai timp (sau cunoștințe) de așa ceva, nu ai cum să nu te frustrezi.

Bianca Tămaș ne va oferi câteva sfaturi simple despre cum putem scrie caption-uri fără prea mare efort și despre ce presupune colaborarea cu un copywriter, pentru ca site-urile noastre să fie mai bine indexate de motoarele de căutare.

Florin Ștefan

Concursurile pot fi o metodă bună de verificare a nivelului profesional la care ne află noi ca fotografi, dar în același timp pot să ne ofere mai multă vizibilitate la clienți și validare în fața colegilor.

Florin Ștefan, unul dintre cei mai titrați fotografi români, atât pe plan național cât și internațional, ne va spune cum se raportează el la concursurile de fotografie de nuntă și ce beneficii a avut de pe urma lor.

Anna Balan

Nu e ușor să trebuiască să lași totul în urmă și să fugi din calea războiului, dar când vine vorba să o iei de la zero într-o altă țară unde nu cunoști pe nimeni și nici limba, lucrurile devin cu adevărat complicate.

 

Ana Balan s-a refugiat în România la începutul anului 2022, însă a reușit în mai puțin de un an să-și pună pe picioare un studio foto și să câștige încrederea clienților români. La conferința ne va spune povestea ei de viața care este cu adevărat impresionantă.

Cristina Cotoi

Wedding plannerul este deseori omul de legătură dintre miri și ceilalți furnizori, prin recomandări pe care le face. Din acest motiv el poate să ne aducă clienți, însă pentru asta trebuie să dovedim că suntem prestatori de servicii profesionști și serioși.

Cristina Cotoi, ne va spune care sunt criteriile după care un wedding planner alege furnizorii pe care-i recomandă și care sunt semnalele de alarmă care-i ridică suspiciuni despre unii prestatori.

Răzvan Drecșan

Chiar dacă mulți fotografi optează să-și editeze singuri fotografiile, din motive financiare sau legate de stil, colaborarea cu un editor poate aduce o mulțime de beneficii printre care mai mult timp liber și scurtarea termenelor de predare.

Răzvan Drecșan, ne va povesti de ce a ales să fie editor foto și video, care sunt provocările, dar și avantajele acestui domeniu, cum și-a optimizat workflow-ul pentru a lucra rapid și eficient și de ce  editorul nu este o cheltuială, ci poate să-ți aducă venituri mai mari.

Julius Paul

Trecerea de la un stil de editare la altul implică două aspecte importante: pe de parte trebuie să înveți o nouă tehnică și să o simți ca fiind parte din stilul tău, iar pe de altă parte trebuie să schimbi categoria de clienți cărora te adresezi.

Julius Paul ne va povesti cum a făcut el trecerea la stilul clasic de editare la FilmLook, care a fost abordarea, ce dificultăți a întâmpinat și cum și-a schimbat clientela.

Workshop-uri Live

Vom aveam 4 fotografi care vor face workshop-uri live în fața tuturor. Doi dintre ei vor fotografia un cuplu (miri) și vor vorbi despre compoziție, lumină și posing, iar ceilalți doi vor face demonstrații de editare în Lightroom și Photoshop.

În cele două zile de conferință vom avea câte o sesiune de fotografiere și câte una de editare care sunt menite să vă ofere o perspectivă mai clară asupra modului în care vă puteți îmbunătăți calitățile tehnice.

Durata: 50 de minute

Alin Panaite

Cu lumina ne putem juca în multe feluri când vine vorba de fotografia de nuntă. Fie că mergem pe schemele clasice de iluminare a unui portret sau dorim să ne jucăm într-un mod creativ, avem nevoie de imaginație pentru a face fotografii frumoase pentru mirii.

Alin Panaite va susține un workshop cu toți participanții, în care va arăta câteva tehnici simple, dar de efect, prin care putem obține fotografii creative.

Marian Sterea

Orice fotograf a primit cel puțin o dată în cariera sa întrebarea: “Cum să stau la poză?” Pentru că unele poziții sunt mai fotogenice și unele persoane au nevoie de indicații foarte precise când vine vorba de acest subiect, este important să învățăm unele rețete pe care să le aplicăm în orice context.

La cererea voastră, l-am invitat pe Marian Sterea să susțină un workshop de posing cu un cuplu (mire și mireasă) ca să ne arate câteva idei de poziții pe care el le recomandă oamenilor la nuntă.

Adina Cuc

Dacă nu știi să lucrezi în Adobe Photoshop, însă ți-ar plăcea să înveți cum se face un retouch de piele ca la carte, Adina Cuc va susține un workshop cu toți participanții în care va arăta tips&tricks aplicabile imediat pe fotografia de nuntă.

Ea are o vastă experiență în fotografia de studio de newborn, maternitate și familie.

Julius Paul

Mulți fotografi, cel puțin cei la început de drum, am impresia că dacă pun un preset de editare cumpărat de pe internet, automat fotografiile lor vor arăta exact ca cele pe care le-au văzut pe site-ul vânzătorului. Adevărul e că fiecare colorizare se potrivește pe un anumit gen de situații (de lumină, subiect și context), dar mai mult decât atât, orice preset trebuie ajustat pentru stilul de fotografiere, modelul de cameră și subiect.

Julius Paul ne va arăta într-o sesiune de editare live care este logica după care sunt construite preseturile FilmLook și cum pot fi ele ajustate pentru nevoile fiecărui fotograf.

Q&A

Vom aveam 3 specialiști, doi din domeniul afacerilor și unul din domeniul dreptului civil, care vor avea prezentări despre anumite subiecte de interes pentru fotografi.

În cele două zile de conferință vom avea câte un speaker care va răspunde la toate întrebările voastre.

Durata: 90 de minute

Andrei Ursachi și
Tache Ion Vladimir

Nu e suficient să fim buni din punct de vedere profesional, ci trebuie să avem și cunoștințe despre modul în care se construiește și se susține o afacere. Chiar dacă suntem freelanceri sau antreprenori, trebuie să înțelegem că există o diferență foarte mare între a fi artist sau a fi profesionist.

Tache Ion Vladimir, are experiență atât în zona de antreprenoriat în domeniul foto-video, cât și ca angajat în corporație, iar Andrei Ursachi este un renumit antreprenor care de-a lungul timpului a creat și dezvoltat mai multe afaceri de succes.

Amândoi vor răspunde la toate întrebările voastre despre domeniul afacerilor.

Ana Maria Udriște
(avocatoo.ro)

Cu siguranță ai multe întrebări legate de firme, facturi, taxe, mărci înregistrate, GDPR și contracte, motiv pentru care am invitat un avocat specializat în IMM-uri.

Ai ocazia să afli direct de la co-fondatoarea avocatoo.ro cum să lucrezi 100% legal și cum să fii protejat, prin contract, de toate problemele care pot apărea în prestarea de servicii.

Ceva în plus?

Testări de echipamente

Sponsorii conferinței vă vor pune la dispoziție pe parcursul celor două zile echipamente foto-video-audio pentru a le testa. Vor fi reprezentați ai brand-urilor și ai magazinelor foto-video care vă vor răspunde tuturor întrebărilor.

Premii și surprize

Atât sponsorii cât și organizatorii au pregătit pentru voi o mulțime de surprize și premii. Fie că vorbim de vouchere de reducere la echipamente sau de premii instant (tombolă), cu siguranță cei mai norocoși vor rămâne plăcut impresionați.

SOLD OUT!

Vă mulțumim!

Abia așteptăm să ne vedem!

Biletul include:

 • Acces în cele 2 zile de conferință;
 • Masa de prânz în cele 2 zile;
 • Băuturi răcoritoare și cafea;
 • Acces la party;
 • Goodies Pack (agendă, pix, etc);
 • Înscriere automată la tombolă;

Cum a fost la ediția din 2022

Te invităm să vezi cine au fost speakerii de la prima ediție și care a fost atmosfera de la eveniment!

Sponsori

Sponsorii noștri se implică activ în organizarea evenimentului și vor oferi premii la tombolă și vouchere de reducere pentru participanți

Sponsor Principal